Symfonie nr. 2

Symfonie nr. 2

Livestream (Paviljoen): New York Philharmonic & Jaap van Zweden

Uitverkocht

Mahler Paviljoen

insect

Programma

Mahler - Symfonie nr. 2 in c 'Auferstehung'

Uitvoerenden

New York Philharmonic
Groot Omroepkoor
Vlaams Radio Koor
Dirigent: Jaap van Zweden
Sopraan: Joélle Harvey
Mezzosopraan: Sasha Cooke

insect

Maak het Mahler Festival mee in het Mahler Paviljoen! De uitverkochte symfonische concerten in de Grote Zaal zijn live te volgen in het Paviljoen op het Museumplein. Met behulp van state of the art techniek – onder meer tien verschillende camerastandpunten – krijgen de concerten een extra dimensie. Voorafgaand aan het concert wordt bovendien een korte documentaire over de symfonie van de avond vertoond.

Van Zweden en de New York Philharmonic
In de voetsporen van Gustav Mahler leidt Jaap van Zweden de New York Philharmonic. Vandaag in Mahlers ‘Opstandingssymfonie’, de Tweede symfonie. Een van de werken waarmee Van Zweden onlangs afscheid nam bij het Dallas Symphony Orchestra. Werd Van Zwedens interpretatie jaren terug geprezen als ‘gespierd’, nu loofden recensenten zijn subtiele benadering. Zijn Tweede gaat over méér dan dondergerol alleen: passie, lyriek en helder stralende melodieën.

Mahlers Tweede symfonie
Hij die ons roept geeft ons eeuwig leven – zingt het Groot Omroepkoor tegen het eind van Mahlers Tweede symfonie. In dit emotioneel geladen werk verklankt Mahler zijn ideeën over het leven na de dood. Gelukzaligheid en melancholie krijgen allebei de ruimte. Puur, indringend en roerend.