Des Knaben Wunderhorn en nieuw werk van Larcher

Des Knaben Wunderhorn en nieuw werk van Larcher

Radio Filharmonisch Orkest & Hannu Lintu

Grote Zaal

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 37,00

Programma

Larcher - Symfonie nr. 3 (In opdracht van Het Concertgebouw Fonds voor NTR ZaterdagMatinee en Radio Filharmonisch Orkest) (wereldpremière)
Mahler - Des Knaben Wunderhorn

Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Dirigent: Hannu Lintu
Mezzosopraan: Marianne Beate Kielland
Bariton: Markus Werba

Mahlers Des Knaben Wunderhorn
Eeuwenoude Duitse volksliederen vormen de basis van Mahlers Des Knaben Wunderhorn. Vol verhalende elementen, zwarte passages en humor schetst Mahler leven en dood. In het kader van het Mahler Festival leidt de Finse dirigent Hannu Lintu de liederen in orkestversie. Elk lied kent zijn eigen klankwereld. Soms is die etherisch, soms grimmig, maar altijd fantasierijk. Hoe klinkt het bijvoorbeeld als een ezel een zangwedstrijd tussen een koekoek en een nachtegaal jureert? Of als een meisje wordt bezocht door haar overleden geliefde, een soldaat? Marianne Beate Kielland en Markus Werba soleren bij het Radio Filharmonisch Orkest.

Larcher
Daarnaast hoort u de wereldpremière van de Derde symfonie van Thomas Larcher. Dit seizoen is de Oostenrijker composer in residence bij Het Concertgebouw. In opdracht van het Compositiefonds schrijft hij een nieuwe symfonie voor het Radio Filharmonisch Orkest. ‘Een ensemble waar ik een heel lange werkrelatie én vriendschap mee heb. Ze hebben bijna al mijn orkestwerken al eens uitgevoerd.’