Symfonie nr. 4 en Rückert-Lieder

Symfonie nr. 4 en Rückert-Lieder

Livestream (Paviljoen): Berliner Philharmoniker & Kirill Petrenko

Mahler Paviljoen

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 17,50

instrument

Programma

Mahler - Rückert-Lieder
Mahler - Symfonie nr. 4 in G

Uitvoerenden

Berliner Philharmoniker
Dirigent: Kirill Petrenko
Sopraan: Christiane Karg
Mezzosopraan: Elisabeth Kulman

instrument

Maak het Mahler Festival mee in het Mahler Paviljoen! De uitverkochte symfonische concerten in de Grote Zaal zijn live te volgen in het Paviljoen op het Museumplein. Met behulp van state of the art techniek – onder meer tien verschillende camerastandpunten – krijgen de concerten een extra dimensie. Voorafgaand aan het concert wordt bovendien een korte documentaire over de symfonie van de avond vertoond.

Kirill Petrenko en de Berliner Philharmoniker
Een van ’s werelds meest legendarische orkesten komt met zijn kersverse chef-dirigent naar het Mahler Festival. Vanaf dit seizoen is Kirill Petrenko chef bij de Berliner Philharmoniker. Die Welt noemde hem ‘de onbekendste beroemde dirigent ter wereld’. Petrenko, afkomstig uit Siberië, geeft nauwelijks interviews, zodat hij totaal kan focussen op de muziek. Vandaag is de muziek van Mahler, die zelf ook de Berliner Philharmoniker dirigeerde.

Vierde symfonie van Mahler
Al wandelend door Oostenrijk, een schrijfboek in de hand, kreeg Mahler zijn Vierde symfonie in het hoofd. Die klinkt dan ook opvallend landschappelijk, licht en lyrisch – al ontbreekt Mahlers melancholieke kant niet. Want juist vervuld van schoonheid rijst de vraag wat het bestaan betekent, aldus Mahler. In het poëtische slotdeel laat hij een kind het antwoord geven. De Berliner Philharmoniker wordt in dit slotdeel vergezeld door sopraan Christiane Karg. Mezzosopraan Elisabeth Kulman zingt vóór de pauze de Rückert-Lieder, op tekst van Mahlers absolute favoriete dichter, Friedrich Rückert.