Symfonie nr. 10 en Das Lied von der Erde

Symfonie nr. 10 en Das Lied von der Erde

Livestream (Paviljoen): Boedapest Festival Orkest & Iván Fischer

Mahler Paviljoen

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 17,50

glasses

Programma

Mahler - Adagio (uit 'Symfonie nr. 10 in Fis')
Mahler - Das Lied von der Erde

Uitvoerenden

Boedapest Festival Orkest
Dirigent: Iván Fischer
Alt: Gerhild Romberger
Tenor: Andrew Staples

glasses

Maak het Mahler Festival mee in het Mahler Paviljoen! De uitverkochte symfonische concerten in de Grote Zaal zijn live te volgen in het Paviljoen op het Museumplein. Met behulp van state of the art techniek – onder meer tien verschillende camerastandpunten – krijgen de concerten een extra dimensie. Voorafgaand aan het concert wordt bovendien een korte documentaire over de symfonie van de avond vertoond.

Boedapest Festival Orkest en Iván Fischer
‘De schoonheid van Mahler doet altijd pijn’, zei dirigent Iván Fischer onlangs. Vandaag leidt hij zijn eigen Boedapest Festival Orkest in twee van Mahlers mooiste werken. Der Tagesspiegel prees de combinatie van de twee solisten van vanavond. De vloeiende expressiviteit van tenor Andrew Staples is gemaakt voor Das Lied von der Erde. Mezzosopraan Gerhild Romberger zet haar stem werkelijk als een instrument in - mens en muziek vallen samen.

Mahlers Das Lied von der Erde
De wereld draait door – ongeveer de teneur van Mahlers Das Lied von der Erde. In op Chinese gedichten geïnspireerde teksten wordt het leven gezien als een continu overgangsstadium. Zowel in dit werk als bij de Tiende symfonie speelde het idee van sterfelijkheid een grote rol. Mahler wist dat hij ongeneeslijk ziek was, en had bovendien zijn dochtertje verloren. Hij had alles verloren en moest ‘weer leren lopen als een pasgeborene’, schreef hij aan een vriend. Dat kwam er niet van. Van de Tiende symfonie completeerde hij alleen het roerende Adagio, vanavond uitgevoerd door het Boedapest Festival Orkest.