Symfonie nr. 1 en Lieder eines fahrenden Gesellen

Symfonie nr. 1 en Lieder eines fahrenden Gesellen

Livestream (Paviljoen): New York Philharmonic & Jaap van Zweden

Uitverkocht

Mahler Paviljoen

rabbit

Programma

Hertzberg - Madig (In opdracht van Mahler Foundation en de New York Philharmonic) (Europese première)
Mahler - Lieder eines fahrenden Gesellen
Mahler - Symfonie nr. 1 in D
Dit concert heeft een pauze

Uitvoerenden

New York Philharmonic
Dirigent: Jaap van Zweden
Bariton: Roderick Williams

rabbit

Maak het Mahler Festival mee in het Mahler Paviljoen! De uitverkochte symfonische concerten in de Grote Zaal zijn live te volgen in het Paviljoen op het Museumplein. Met behulp van state of the art techniek – onder meer tien verschillende camerastandpunten – krijgen de concerten een extra dimensie. Voorafgaand aan het concert wordt bovendien een korte documentaire over de symfonie van de avond vertoond.

Van Zweden leidt de New York Philharmonic
Voor het eerst samen in Nederland: maestro Jaap van Zweden en 'zijn' New York Philharmonic. Ze brengen aan het begin van het Mahler Festival een eerbetoon aan de componist die zelf enkele jaren chef-dirigent was in New York. Vandaag hoort u Mahlers Eerste symfonie, morgen de Tweede. Bariton Roderick Williams soleert vóór de pauze in Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen. Vier orkestliederen over het verlies van een geliefde.

Mahlers Eerste symfonie
Stormachtig, lyrisch en inventief: Mahlers Eerste symfonie is er een die vooruitwijst naar alle volgende. Ook thematisch: de natuur, het leven en de dood worden bezongen. Mahler bewerkte zijn Eerste symfonie diverse malen. Centraal staat een thema uit een van de Lieder eines fahrenden Gesellen. Lentedromen, boerendansen, een heuse storm, jachttaferelen... ze monden uit in een triomfantelijke finale.