Over Mahlers Symfonie nr. 4 en de Rückert-Lieder

Over Mahlers Symfonie nr. 4 en de Rückert-Lieder

Inleiding in het Paviljoen

Mahler Paviljoen

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 10,00

instrument

Programma

Inleiding op Mahlers Symfonie nr. 4 en de Rückert-Lieder

Uitvoerenden

Spreker: Eva Teimel

instrument

Tijdens het Mahler Festival wordt er iedere dag in het paviljoen om 17.15 uur een Engelstalige inleiding gegeven op het concert in de Grote Zaal van die avond.

Een Mahler-specialist uit binnen- of buitenland zal u in ongeveer 45 minuten voorbereiden op het concert van die avond. Gerenommeerde Mahler-kenners als Eveline Nikkels, Morten Solvik en Anna Stoll Knecht nemen u mee naar de wereld van Mahler: Wie was deze intrigerende componist, wat zijn de belangrijke gebeurtenissen in zijn leven en hoe kregen die zijn weerslag in de muziek die hij componeerde? Hoe zitten zijn symfonieën in elkaar? Wat maakt dat wij nog steeds zo geboeid zijn door de muziek van deze componist? Na deze inleiding gaat u goed beslagen ten ijs naar het concert.

Over Eva Teimel
Eva Teimel werkt als muziekredacteur bij radiozender Österreich 1. Eerder was ze als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Institut für Analyse, Theorie und Geschichte der Musik van de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien. Ze is tevens vaak te gast bij wetenschappelijke symposia in binnen- en buitenland.