Over Mahlers Symfonie nr. 2

Over Mahlers Symfonie nr. 2

Inleiding in het Paviljoen

Mahler Paviljoen

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 10,00

insect

Programma

Inleiding op Mahlers Symfonie nr. 2

Uitvoerenden

Spreker: Marilyn McCoy

insect

Tijdens het Mahler Festival wordt er iedere dag in het paviljoen om 17.15 uur een Engelstalige inleiding gegeven op het concert in de Grote Zaal van die avond.

Een Mahler-specialist uit binnen- of buitenland zal u in ongeveer 45 minuten voorbereiden op het concert van die avond. Gerenommeerde Mahler-kenners als Eveline Nikkels, Morten Solvik en Anna Stoll Knecht nemen u mee naar de wereld van Mahler: Wie was deze intrigerende componist, wat zijn de belangrijke gebeurtenissen in zijn leven en hoe kregen die zijn weerslag in de muziek die hij componeerde? Hoe zitten zijn symfonieën in elkaar? Wat maakt dat wij nog steeds zo geboeid zijn door de muziek van deze componist? Na deze inleiding gaat u goed beslagen ten ijs naar het concert.

Over Marilyn McCoy
Marilyn McCoy is Adjunct Assistant Professor of Music aan de Columbia University in New York. Hier onderzoekt ze, aan de hand van compositieschetsen en muziekanalyses, hoe Mahler tijdloosheid oproept in zijn muziek. Naast haar wetenschappelijk werk verzorgt ze concertinleidingen, maakt ze podcasts en geeft ze lezingen.