Over Mahlers Symfonie nr. 3

Over Mahlers Symfonie nr. 3

Inleiding in het Paviljoen

Mahler Paviljoen

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 10,00

bird

Programma

Inleiding op Mahlers Symfonie nr. 3

Uitvoerenden

Spreker: Morten Solvik

bird

Tijdens het Mahler Festival wordt er iedere dag in het paviljoen om 17.15 uur een Engelstalige inleiding gegeven op het concert in de Grote Zaal van die avond.

Een Mahler-specialist uit binnen- of buitenland zal u in ongeveer 45 minuten voorbereiden op het concert van die avond. Gerenommeerde Mahler-kenners als Eveline Nikkels, Morten Solvik en Anna Stoll Knecht nemen u mee naar de wereld van Mahler: Wie was deze intrigerende componist, wat zijn de belangrijke gebeurtenissen in zijn leven en hoe kregen die zijn weerslag in de muziek die hij componeerde? Hoe zitten zijn symfonieën in elkaar? Wat maakt dat wij nog steeds zo geboeid zijn door de muziek van deze componist? Na deze inleiding gaat u goed beslagen ten ijs naar het concert.

Over Morten Solvik
Morten Solvik is Center Director van IES Abroad Vienna (voorheen het Institute of European Studies). Hij publiceerde over Schubert, Mahler en het verband tussen muziek en cultuur in het negentiende- en twintigste-eeuwse Oostenrijk. Ook geeft hij lezingen op festivals en is hij te gast bij radio- en televisieprogramma’s.