Symfonie nr. 3

Symfonie nr. 3

Concertgebouworkest & Myung-Whun Chung

Uitverkocht

Grote Zaal

bird

Programma

Mahler - Symfonie nr. 3 in d

Uitvoerenden

Concertgebouworkest
Dames van het Groot Omroepkoor
Nationaal Jongenskoor
Dirigent: Myung-Whun Chung
Alt: Gerhild Romberger

bird

De aanvangstijd van dit concert is verlaat naar 20.30 uur. Voorafgaand aan het concert wordt in de Grote Zaal een documentaire vertoond. Deze begint om 19.45 uur en duurt ongeveer 20 minuten. Tussen de documentaire en het concert is een korte pauze.

Koninklijk Concertgebouworkest
In 1903 dirigeerde Gustav Mahler voor het eerst het Koninklijk Concertgebouworkest. Op de lessenaars stond zijn Derde symfonie. Hij was lyrisch over orkest, koren en publiek. ‘De muziekcultuur in dit land is verbijsterend! Zoals deze mensen kunnen luisteren.’ Naast de dames van het Groot Omroepkoor, dirigent Myung-Whun Chung en het Nationaal Jongenskoor hoort u vandaag mezzosopraan Gerhild Romberger. Een echte Mahlerspecialiste, die zijn werk vergelijkt met 'boter, chocolade en slagroom' – waar genot.

Mahlers Derde symfonie
Aanvankelijk gaf Mahler zijn Derde symfonie een programma mee: een zomerochtenddroom. In de zes delen liet hij dieren, bloemen en engelen aan het woord. Later verwijderde hij al deze titels, maar de Derde bleef een liefdesverklaring aan de natuur en het universum.