Over Mahlers Symfonie nr. 1 en Lieder eines fahrenden Gesellen

Over Mahlers Symfonie nr. 1 en Lieder eines fahrenden Gesellen

Inleiding in het Paviljoen

Mahler Paviljoen

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 10,00

rabbit

Programma

Inleiding op Mahlers Symfonie nr. 1 en Lieder eines fahrenden Gesellen

Uitvoerenden

Spreker: Sybille Werner

rabbit

Tijdens het Mahler Festival wordt er iedere dag in het paviljoen om 17.15 uur een Engelstalige inleiding gegeven op het concert in de Grote Zaal van die avond.

Een Mahler-specialist uit binnen- of buitenland zal u in ongeveer 45 minuten voorbereiden op het concert van die avond. Gerenommeerde Mahler-kenners als Eveline Nikkels, Morten Solvik en Anna Stoll Knecht nemen u mee naar de wereld van Mahler: Wie was deze intrigerende componist, wat zijn de belangrijke gebeurtenissen in zijn leven en hoe kregen die zijn weerslag in de muziek die hij componeerde? Hoe zitten zijn symfonieën in elkaar? Wat maakt dat wij nog steeds zo geboeid zijn door de muziek van deze componist? Na deze inleiding gaat u goed beslagen ten ijs naar het concert.

Over Sybille Werner
Naast dirigent is Sybille Werner een ware Mahler-kenner. Ze gaf lezingen op verschillende internationale musicologische symposia en werkte samen met Henry-Louis de La Grange aan een internationaal gerenommeerde Mahler-biografie. Haar verdiensten werden in 2018 bekroond met een Mahler Award van de Sociedad Mahler Mexico.