Symfonie nr. 1 en Lieder eines fahrenden Gesellen

Symfonie nr. 1 en Lieder eines fahrenden Gesellen

New York Philharmonic & Jaap van Zweden

Uitverkocht

Grote Zaal

rabbit

Programma

Hertzberg - Madig (In opdracht van Mahler Foundation en de New York Philharmonic) (Europese première)
Mahler - Lieder eines fahrenden Gesellen
Mahler - Symfonie nr. 1 in D
Dit concert heeft een pauze

Uitvoerenden

New York Philharmonic
Dirigent: Jaap van Zweden
Bariton: Roderick Williams

rabbit

De aanvangstijd van dit concert is verlaat naar 20.30 uur. Voorafgaand aan het concert wordt in de Grote Zaal een documentaire vertoond. Deze begint om 19.45 uur en duurt ongeveer 20 minuten. Tussen de documentaire en het concert is een korte pauze.

Van Zweden leidt de New York Philharmonic
Voor het eerst samen in Nederland: maestro Jaap van Zweden en 'zijn' New York Philharmonic. Ze brengen aan het begin van het Mahler Festival een eerbetoon aan de componist die zelf enkele jaren chef-dirigent was in New York. Vandaag hoort u Mahlers Eerste symfonie, morgen de Tweede. Bariton Roderick Williams soleert vóór de pauze in Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen. Vier orkestliederen over het verlies van een geliefde.

Mahlers Eerste symfonie
Stormachtig, lyrisch en inventief: Mahlers Eerste symfonie is er een die vooruitwijst naar alle volgende. Ook thematisch: de natuur, het leven en de dood worden bezongen. Mahler bewerkte zijn Eerste symfonie diverse malen. Centraal staat een thema uit een van de Lieder eines fahrenden Gesellen. Lentedromen, boerendansen, een heuse storm, jachttaferelen... ze monden uit in een triomfantelijke finale.

Met dank aan concertsponsor